Ответ чешским депутатам, sn. tisk 165

1 марта, 2023 straxovka0

Vážení poslanci, vážené poslankyně,

V souvislosti s projednáváním sněmovního tisku č. 165 a v souvislosti s tím, že při projednávání padla zmínka o naší organizaci straxovka.cz dovolujeme si využít své demokratické právo vyjádřit se k této věci.

Nejprve si dovolíme opravit ruštinu váženého pane poslance Janulíka. Název naší společnosti totiž v ruském jazyce může znamenat “pojištění” či “pojistka”, nikoliv však “pojišťovna”, jak pan poslanec uvádí. To znamená, že náš název nezní pro klienta nikterak klamavě.

V souvislosti se zmínkou klamavé reklamy na trhu pojištění pro cizince od vážené paní poslankyně Adámkové a dalších poslanců si dovolujeme připomenout existenci ČNB jako orgán dohledu nad finančním trhem. Zároveň považujeme za vhodné dotázat se ČNB, proč dlouhé měsíce či dokonce roky nedokáže prošetřit četné stížnosti na klamavou reklamu pojistných produktů MAXIMA pojišťovna a.s. a použití falešných dokladů pojišťoven např. u známých pojišťovacích zprostředkovatelů RedPanda a Centrum pojištění 1 v Brně. Oběťmi této klamavé reklamy jsou tisíce cizinců.

K nepochopení váženým panem poslancem Janulíkem cen pojištění na našem webu uvádíme, že jako jediná společnost na trhu nabízíme klientům možnost sjednání bezúročně půjčky pro účely úhrady pojistného. Tímto pomáháme klientům alespoň trochu zmírnit dopady vysokých cen pojistného. Velice nás zaráží, že tato naprosto neškodná nabídka nenašla u PVZP alespoň pochopení, natož podporu.

Nakonec jako nejzávažnější informaci si dovolujeme sdělit, že Vám při projednávání této věci uniká snad nejdůležitější souvislost s monopolem. Bez ohledu na to, které nepravdivé argumenty pro zachování monopolu zaznívají ve Vašich diskuzích, každý cizinec, kterého se to dotklo vidí tuto věc přesně tak jaká je, a v některých aspektech ještě hlouběji, než jsou informace od Kverulanta. Nejsou zde zkratka žádné iluze o záměrech autorů a strůjců monopolu. Z toho pro český stát plyne /mimo jiné/ riziko, že těch částek, které dnes vybere na “cizinecké dani” jedna komerční firma, se zítra nedopočítá nějaký státní úřad. Odstranění monopolu je tak jednoznačně v zájmu české společnosti. Prosíme, přihlédněte k této závažné skutečnosti při svých hlasováních.

S pozdravem

straxovka cz s.r.o.
zast. Ing. Jurijem Karpenko

straxovka

Оставьте ответ

Ваш электронный адрес не будет опубликован Обязательные поля помечены

logo

Присоединяйтесь к нам в социальных сетях:

logo

Присоединяйтесь к нам в социальных сетях: